top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLea Veteriner Kliniği

Yeni Bir Köpek Sahiplenirken İlk 24 Saat!

Güncelleme tarihi: 3 Mar 2021

Yeni bir üyeyi ailene dahil etmek kesinlikle heyecan verici bir süreç. Bununla birlikte ilk saatlerin benzersiz zorlukları da tabii ki olacaktır. Herkesin birbirine alışacağı bu geçiş sürecini kolaylaştırmaya yardımcı olmak adına ilk 24 saatte yapman gerekenleri sıraladık.

EVİNE HOŞ GELDİN BEBEK!

Evin yeni üyesinin gelişinden sonraki ilk birkaç saat içinde, kendini evinde hissetmek için temel ihtiyaçların eksik olmadığını önceden kontrol etmekte fayda var.

o Tasma o Kaka torbaları o Mama o Oyuncaklar o Ödüller

İlk saatleri sakin ve rahat geçirmek için yüksek çaba sarf etmen gerekiyor. Dostunun yeni evini keşfetmek için huzur ve sessizliğe ihtiyacı var, o yüzden “hoş geldin” ziyaretçilerini minimumda tut. Evde küçük çocuklar varsa bir veya iki günlüğüne sakin kalmalarını ve fazla üstüne düşmemelerini öğütle. Alışana kadar evinde başka bir minik dostun varsa yeni dostun ile mesafeli tut.


RUTİNLERE BAŞLANGIÇ!

Tuvalet eğitimi Yapman gerek ilk şeylerden biri yeni aile üyene tuvalet alanlarını tanıtmak. İster evin önündeki yeşil alan, ister arka bahçenin belirli bir bölümü ya da iç mekanda bir çiş pedi kullanmayı planla. Unutma; tuvalet eğitimi dostunun gelişinden birkaç dakika sonra başlamalıdır.

Basit sınırlar belirleme Tuvalet eğitimi gibi, ev kurallarını öğretmek için de ilk birkaç saat çok önemli. Yavru köpeğinin mobilyaları çiğnemesini istemiyor musun? Yaramazlığa başladığı anda dikkatini heyecan verici yeni bir oyuncakla dağıtmak ya da mobilya yerine çiğneyebileceği bir kemik vermek en pratik çözümler olacaktır.

Onun Bölgelerini Tanıtma İlk birkaç saatin ardından evi keşfetmek isteyecektir. O an geldiğinde evin onun açısından güvenli bölgelerini tanıtmaya başlayabilirsin. Bu özel alan bir köpek yatağı, battaniye, oyuncaklar olabilir. Birkaç saat vakit geçirdikten sonra ailenin tüm üyeleriyle ilişki kurabileceği bir oyun zamanı yarat. İlk mamasını her zaman yemeğini yemesini istediğin yerde vermeye dikkat et.

Biraz Uyku Yeni doğmuş bir bebek gibi, bir köpek yavrusu da muhtemelen ilk gecelerde uykunu engelleyecektir. Gece yarısı ağlamaya başlayabilir ama bu seni endişelendirmesin. Pek çok evcil hayvan sahibi, fiziksel yakınlık ve güvenin yanı sıra gerektiğinde dış mekanlara hızlı erişim sağlamak için yatak odalarına köpek yataklarını yerleştirir. Yatağına bir battaniye veya bir peluş oyuncak koyabilirsin, bu ona annesini hatırlatacağından daha rahat uyumasını sağlayacaktır.

Kontroller başlasın!

Tıpkı bir bebek gibi onun da doktor kontrollerini aksatmaman gerektiğini unutma. 45 günden 6. aya kadar yaptıracağın rutin kontroller, yeni dostunun sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesi için en önemli etken. Lea Veteriner Kliniğinin uzman hekimleri; tecrübeleri ile her zaman senin yanında!

Son Yazılar

Hepsini Gör

Köpekler Neden Kusar?

Her canlı gibi köpekler de arada bir kusabilir. Ancak köpeklerde kusmanın farklı nedenleri olabilir. Bu nedenlerin kimisi önemli olmasa da, kimi kusmalar bir hastalığın belirtisi de sayılabilir. Köpeğ

Köpek Gezdirirken Nelere Dikkat Etmelisin?

Yürüyüş köpeğinin mutluluğu ve sağlığı için önemli etkenlerden biridir. Düzenli yapılan yürüyüşler hem sizin hem de köpeğiniz için alışkanlığa dönüşür. Ancak köpeğinin sağlığı ve mutluluğu için çok ön

Köpekleriniz için Evde Yapabileceğiniz Leziz 2 Tarif!

Minik dostlarımız için düşündüğümüz en önemli şeylerden biri yeterince beslenip beslenemedikleridir. Onlar için aldığımız kuru mamaların içerisinde her ne kadar günlük alması gereken değerler içerse d

bottom of page