top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLea Veteriner Kliniği

Köpekleriniz için Evde Yapabileceğiniz Leziz 2 Tarif!

Minik dostlarımız için düşündüğümüz en önemli şeylerden biri yeterince beslenip beslenemedikleridir. Onlar için aldığımız kuru mamaların içerisinde her ne kadar günlük alması gereken değerler içerse de memnun olup olmadıklarını anlamakta güçlük çekebiliyoruz.


Biz de bu yazımızda; hem minik dostlarınızın damak tadına hitap edecek hem de besleyiciliği fazla olan yemek tariflerini hazırladık. Köpekleriniz için hazırladığımız bu yemek tariflerinin, minik dostunuzun cinsine ve yaşına göre değişkenlik gösterebileceğini unutmayın!


Hem Size Hem Köpeğinize!


Malzemeler:

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 balkabağı

3 patates

2 havuç

2 porsiyon somon

1 baş brokoli


Yapılışı:

Brokoli sapını kesin, havuçları soyun ve kabakları kesin. Hepsini karıştırın ve buharda veya fırında pişirin. Patatesi püre haline getirdikten sonra 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek fırına koyun.

Somon balığını 1 yemek kaşığı zeytinyağında derisiyle birlikte kızartın. Orta sıcaklıkta tavada cilt tarafı aşağı gelecek şekilde başlayın. Çevirdikten sonra, her iki somon parçasından da gevrek somon derisini çıkarın ve kasesine koyun. Hepsini kasede karıştırın ve afiyet olsun! :)


Hindi ve Sebze Karışımı!


Malzemeler:

900 gram yağsız hindi

2 yemek kaşığı çiğ hindi veya tavuk ciğeri (ince doğranmış veya püre haline getirilmiş olabilir)

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 su bardağı karnabahar

½ dilimlenmiş kabak

2 orta boy havuç (iri doğranmış)

1 su bardağı brokoli


Yapılışı:


Havuçları 10 dakika buharda pişirin. Hindi ve ciğerleri pembeleşene kadar tavada pişirin. Tüm sebzeleri yumuşayana kadar buharda 6-8 dakika süre ile pişirin ve sonrasında soğumaya bırakın. Soğuyan sebzeleri rondodan geçirerek püre kıvamına getirin. Hindi ve karaciğere doğranmış sebzeleri ekleyin ve karıştırın. Son olarak zeytinyağını ekleyin ve afiyet olsun! :)



3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Köpekler Neden Kusar?

Her canlı gibi köpekler de arada bir kusabilir. Ancak köpeklerde kusmanın farklı nedenleri olabilir. Bu nedenlerin kimisi önemli olmasa da, kimi kusmalar bir hastalığın belirtisi de sayılabilir. Köpeğ

Köpek Gezdirirken Nelere Dikkat Etmelisin?

Yürüyüş köpeğinin mutluluğu ve sağlığı için önemli etkenlerden biridir. Düzenli yapılan yürüyüşler hem sizin hem de köpeğiniz için alışkanlığa dönüşür. Ancak köpeğinin sağlığı ve mutluluğu için çok ön

bottom of page