top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLea Veteriner Kliniği

Kedinin sana aşık olduğunu kanıtlayan 10 şey!

Güncelleme tarihi: 3 Mar 2021

Bir kediyle birlikte yaşıyorsan şunu çok iyi bilirsin; Sen kedini ne kadar seviyorsan kedin de seni o kadar hatta belki de daha fazla seviyor. Peki bu işaretleri doğru okuyabiliyor musun? Kedinin sana aşık olduğunu kanıtlayan 10 şeyi senin için derledik!

MIRLIYORSA Kedinin mutluluğunu ve sevgisini göstermek için yaptığı şeylerin başında mırlamak gelir. Eğer patili dostunu kucağına aldığında ya da okşadığında o motor sesi benzeri gurultuyu duyuyorsan ne mutlu sana!


YUVARLANIYORSA Kedin seni gördüğünde yere yatıp yuvarlanıyorsa bu heyecanlandığı içindir. Sana doğru koşup geldi ve tam önünde kendini yere attıysa, üstüne bir de karnını gösteriyorsa hemen onunla ilgilenmeye başlayabilirsin.


KAFASINI SÜRTÜYORSA Bir kedi kafasını, alnını ya da yanaklarını sana sürtüyorsa bunu bir sevgi gösterisi olarak algılamalısın. Çünkü senin üzerine kokusunu bırakıp alanını belirlemeye çalışıyor.


YOĞURUYORSA Kedilerde yoğurma davranışları bebeklikten gelir. Yetişkin kediler de kendilerini en rahat, memnun ve sevgi dolu hissettikleri zaman bu davranışa geri dönüyor. Kedin seni yoğuruyorsa bil ki seviliyorsun.


AVLANIP SANA GETİRİYORSA Kediler ne kadar sevimli olsalar da avlanma içgüdüsüne sahip etçil canlılardır. Farelerden böceklere birçok şeyi avlayıp sevdikleri kişinin önüne bırakmalarının altında da bu yatar. Sevmediklerine aynı şeyi yapmıyorlar.


UYUYORSA Kediler günde 16 saat uyurlar ve bu koşullarda her türlü tehlikeye açık hale gelirler. Eğer kedin senin yanında ya da kucağında uyuyorsa alabileceğin en büyük güvenoyunu almışsın demektir!

GÖZ KIRPIYORSA Kediler için gözler hem çok önemli hem de çok hassas organlar. Eğer kedin gözlerini kocaman açıp senin gözlerinin içine dikiyorsa ya da yavaşça gözlerini kırpıyorsa sana sevgisini gösteriyor demektir.


KUYRUĞUNU KALDIRIYORSA Bir kedi sana yaklaşırken kuyruğunu havada ve ucu hafif kıvrık tutuyorsa sevgisini ifade etmeye çalışıyordur. Okşarken poposunu kaldırması, hatta poposunu senin yüzüne yaklaştırması da hep sevgiden.

MİYAVLIYORSA Miyavlamanın kediler arasında bir iletişim yolu olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun. Kediler başka kedilere çok nadir miyavlıyor. Yetişkin kedilerin miyavlaması tamamen insanlarla iletişim kurma isteğinden kaynaklanıyor. Eğer kedin sana miyavlıyorsa bu seni seviyor anlamına geliyor çünkü kediler de tıpkı bizim gibi sevmedikleri insanlarla asla “konuşmuyorlar”.

YALIYORSA Kediler zamanlarının büyük bir kısmını yalanarak ve sevdikleri diğer kedileri yalayarak geçiyorlar. Eğer senin kedin de cildini ya da saçını yalıyor hatta birazcık ısırıyorsa bu sevildiğin anlamına geliyor.

97 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kedilerde Hamilelik Süreci

Minik dostlarımızdan kediler de hamilelik sürecinden geçmektedirler. Hamile kalma yaşları net olarak belirtilemese de; 6-9 aylık olduklarında çiftleşme eğilimi göstermeye başlarlar. Bu süreçler kedini

Evcil Hayvanlarda Mikroçip Zorunluluğu

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında imzalanan protokol sonucunda sahipli kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip taktırma zorunluluğu getirildi. Resmi Gazete’de yayımla

bottom of page