top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLea Veteriner Kliniği

Kedim yeterince su içiyor mu?

Güncelleme tarihi: 3 Mar 2021

Kedinin son dönemde yeterince su içmediğini düşünüyorsan haklı olabilirsin.


Her ne kadar bu çok büyük bir sorunmuş gibi görünmese de susuz kalmak minik dostunun sağlığını tehdit edebilir. Aslında kedinin günde ne kadar suya ihtiyacının olduğunu belirlemek, yeterli su tüketip tüketmediğini anlamak oldukça kolay!


Bir kedinin ihtiyaç duyduğu ortalama su miktarı pek çok etkene bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bunların en öncelikli olanları ise yaşı, kilosu ve hareket alışkanlıklarıdır. Yetişkin bir kedinin yavru kediye kıyasla daha fazla suya ihtiyaç duymasının da başlıca nedeni budur. Aynı zamanda sıcak ve kuru bir ortamda yaşayan kediler daha fazla suya ihtiyaç duymakta ve günlük su tüketimlerinde artış beklenmektedir.


Tüm bunları dikkate alarak kedinin su ihtiyacına dair sen de bir tahminde bulunabilirsin. Ortalama bir kedinin gün içerisinde 150-300 mililitre arası su içmesi gerektiğini düşünerek, ve yukarıdaki faktörleri göz önünde bulundurarak ortalama değeri kolayca hesaplayabilirsin.


Kedinin yeterince su içip içmediğini anlamak için;


  • Cildi kuru ve fazla kepek var ise erken bir dehidrasyon işareti olabilir.


  • Hareketliliğinde azalma varsa yeterli miktarda su tüketmediğini gösterir.


  • Daha az tuvalete gitmeye başladıysa, içmesi gerekenden daha az su tüketiyor olduğunu anlayabilirsin.


Bu belirtiler belirli bir süredir devam ediyorsa ciddi bir sağlık sorunu ile karşılaşmadan önce ziyaretimize gelebilirsin. Lea Veteriner Kliniği Tarabya olarak her zaman yanında olduğumuzu ve minik dostun için elimizden gelen tüm desteği vereceğimizi unutma.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kedilerde Hamilelik Süreci

Minik dostlarımızdan kediler de hamilelik sürecinden geçmektedirler. Hamile kalma yaşları net olarak belirtilemese de; 6-9 aylık olduklarında çiftleşme eğilimi göstermeye başlarlar. Bu süreçler kedini

Evcil Hayvanlarda Mikroçip Zorunluluğu

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında imzalanan protokol sonucunda sahipli kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip taktırma zorunluluğu getirildi. Resmi Gazete’de yayımla

bottom of page