top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLea Veteriner Kliniği

Kedilerde Hamilelik Süreci

Minik dostlarımızdan kediler de hamilelik sürecinden geçmektedirler. Hamile kalma yaşları net olarak belirtilemese de; 6-9 aylık olduklarında çiftleşme eğilimi göstermeye başlarlar. Bu süreçler kedinin cinsi ve yaşadığı koşullara göre de değişkenlik gösterebilmektedir.


Kedilerin hamilelikleri ortalama 57-67 gün arasında sürmektedir. Bu süreçte minik dostunda davranış değişikliği gözlemleyebilirsin.


Kedimin Hamile Olduğunu Nasıl Anlarım?


Kedilerin hamilelik belirtileri çiftleşmeden sonraki üçüncü veya dördüncü haftada ortaya çıkmaktadır. Kedinin hamile olduğunu anlamanın yollarından biri meme uçlarının koyu pembe bir renge dönüşmesidir. Bu belirtinin yanı sıra karnına dokunmana da izin vermeyebilir. :)


Kedilerin Doğumu Ne Kadar Sürer?


Kedilerde doğum süresi ortalama 24 saat boyunca sürmektedir. Kediler genellikle doğum aşamasında gizli, karanlık yerleri tercih eder. Bu nedenle kedinin uyuduğu, evde rahat ettiği bu tarz yerler varsa önceden hazırlamanı tavsiye ederiz. Bu süreçte kedini sık sık kontrol etmeyi ihmal etmemeli fakat ona fazla temas etmekten ve onu strese sokmaktan kaçınmalısın.


Doğum Anında Neler Yapılmalı?


Kedilerde doğum 24 saat içinde sonlanır. Doğum başladığında kedini yerinden oynatmamalı ve kendi haline bırakmalısınız. Kedinizin doğum süreci 24 saati aşarsa ve bir anormallik fark edersen vakit kaybetmeden hem kedinizi hem de yavruların sağlığı için yavruları veteriner hekime götürmen önemlidir.


Bu belirtileri görüyorsanız ciddi bir sağlık sorunu ile karşılaşmadan önce ziyaretimize gelebilirsin. Lea Veteriner Kliniği Tarabya olarak her zaman yanında olduğumuzu ve minik dostun için elimizden gelen tüm desteği vereceğimizi unutma.


5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Evcil Hayvanlarda Mikroçip Zorunluluğu

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında imzalanan protokol sonucunda sahipli kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip taktırma zorunluluğu getirildi. Resmi Gazete’de yayımla

Kedi Kumunun Temiz Olmasının Önemi

Kedi kumundan senin tabirinle korkunç bir koku geliyorsa, kedin kumunun yüzüne bakmayıp başka yerlerde arayış içerisindeyse ters giden bir şeyler var demektir. Kumun temizliği, kedinin hem duygusal he

bottom of page