top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLea Veteriner Kliniği

Kedi otu kedim için faydalı mı?

Güncelleme tarihi: 3 Mar 2021

Kedi dostlarımızın oyuncakları konusunda seçici olduğunu hepimiz biliyoruz. Seçici kediler bazen mobilyalara veya başka eşyalara da zarar verebilirler. Ancak kedi otu kedinizi tıpkı bir bebek gibi sakinleştirebilir. :)

Peki, kedi otu nedir? Kedi otunun faydaları veya yan etkileri var mı?

Taze bir bitki olarak çok güçlü olmasına rağmen, çoğu kedi oyuncağı, kurutulmuş ve daha küçük parçalar halinde öğütülmüş şekilde kedi otu içerir. Konu kedi otu olduğunda bazı kediler diğerlerinden farklı tepki verebilir. Bazı kediler bitkiye dönerek, takla atarak ve genellikle hiperaktif olarak tepki verebilirken, bazıları hiç etkilenmez. Kedi otunun etkisi genellikle 5-10 dakika sürse de kimisinin etkisi bir saat kadar da sürebilir. Kedi otunun kokusuna 3-6 aylık ve daha büyük kediler tepki vermektedir. Kedi otunun; kedilerinizi daha rahat ve mutlu kılmanın yanı sıra aynı zamanda faydaları da vardır. Kedi otunun faydalarından ilki kedinin hareketlenmesini teşvik ederken, aynı zamanda stresi de azaltır.

Kedi otunun faydalarını ve kedin üzerindeki olumlu etkileri göz önüne alındığında, sadece senin için değil, aynı zamanda kedine eğlence, keyif ve egzersiz de sağladığını göreceksin.


Kedi otu tamamen toksik olmamasına rağmen, bazı kedilerde ters bir reaksiyon oluşturabilir. Kediniz çok miktarda taze kedi otu yerse, kusma ve ishal yaşayabilir. Kedi otunu ilk kez denerken en iyi yol, kedine çok küçük bir örnek vermek ve nasıl tepki verdiğini görmek ve oradan devam etmektir.


Kedi otunun kedinde ters bir reaksiyon yarattığını gözlemlersen en yakın veterinere götürmeyi ihmal etme! Lea Veteriner Kliniği Tarabya olarak her zaman minik dostunun sağlığı için buradayız.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Kedilerde Hamilelik Süreci

Minik dostlarımızdan kediler de hamilelik sürecinden geçmektedirler. Hamile kalma yaşları net olarak belirtilemese de; 6-9 aylık olduklarında çiftleşme eğilimi göstermeye başlarlar. Bu süreçler kedini

Evcil Hayvanlarda Mikroçip Zorunluluğu

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında imzalanan protokol sonucunda sahipli kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip taktırma zorunluluğu getirildi. Resmi Gazete’de yayımla

bottom of page